söndag 22 januari 2012

Nu är jag på min nya tältplats

Efter en natt i vindskydd på Jofjället är jag nu tillbaka i tältet men på ny plats. Jag fick min behörighet att fånga ripa med snara i dag, så nu ska jag bara fixa med lite papper sen blir det jakt. Jag var och kollade efter strandkanten var jag ska göra mitt ripsstreck. Det finns en del spår efter ripa men mera räv, så har man otur får man hjälp med att vittja.

Här är min nya plats.

7 kommentarer:

  1. Hej! Fascinerande projekt. Berätta gärna för en totalt okunnig västkustbo vad du har på dig och vad du är inlindad i och vad du ligger på för att inte frysa.

    Och så undrar jag varför du flyttat tältet, blev du tvungen av någon anledning eller ville du bara röra på dig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mia!
      Vad kul att du gillar mitt projekt! Jag har fått flera mail om den frågan så det är väl dags att jag skriver om det i kommande blogginlägg. Jag ska göra det ikväll.

      Anledningen varför jag flyttar tältet är att det behövdes torkas och att det är trevligt att flytta på sig. Om jag är kvar på samma ställe fäster jag mig så mycket vid platsen så det blir jobbigt att flytta sig. Sen till våren ska jag ta mig på lite längre fjällturer med mycket flyttning.

      Mvh /Peder

      Radera
  2. Trevligt att du ska jaga Ripa på det gamla sättet. HAr själv inte jagat Ripa men funderar på att äka iväg och testa Ripjakt. Jagar Skogsfågel med Finskspets i vanliga fall. Har inte jagat i Tärnafjällen men någon gång ska det bli.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det blir spännande med ripsnarningen. Jag håller på att ta jägarexamen med nu så jag är som en kalv på grönbete när det gäller jakt. Men det är jävligt kul. Hör av dig om du hittar på att komma hit och jaga så kanske man får lära sig nått.

      Radera
    2. Vet inte om jag har nått at lära ut men ska fundera på erbjudandet.

      Radera
  3. Hej Peder.
    Kul att läsa din blogg,verkar vara ett riktigt äventyr varje dag.
    Fina bilder på bloggen med.Är du som jag fotointresserad?

    Undrar även om du skulle vilja prenumerera på min blogg,
    samt följa den genom att klicka på "join this site"?

    Jag bloggar om det mesta,och du hittar min blogg på: blogtweeter1.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Kul att du gillar det jag gör. Jag ska vara ärlig och säga att jag är varken foto eller blogg intresserad. Jag fotar mest för att dokumentera och tänker inte mycket på hur det blir. De bilder som är riktigt snygga är det en fotograf som tagit. Jag lärde mig tex att det går att zooma på iphone förra veckan. Blogg lärde jag mig vad det var typ 29:e december. Jag är rätt kass på allt som har med data att göra så jag har fullt upp med det jag har nu.

      Mvh/Peder

      Radera