onsdag 25 april 2012

Vad är en äventyrare?

Agnes är förkyld och hemma från dagis så idag blev det jag som fick vara hemma med henne. Det är strålande sol ute och jag är hyfsat less på att se på barnkanalen, men hur som helst skulle jag ju varit inne på jobbet så det får väl gå bra.

Jag har suttit och läst lite artiklar om mitt "äventyr" på internet. Jag inser ju efter att ha läst läsarnas kommentarer att media har fel angående att jag skulle vara en "äventyrare." För att det ska kunna kallas "äventyr" måste det tydligen vara betydligt jobbigare än vad jag haft det. Man får absolut inte göra vissa grejer för att det ska kunna kallas "äventyr." För att det ska kunna kallas "äventyr" får man inte torka upp grejerna, inte duscha, och absolut inte äta frukost hemma. Jag gillar inte att vara blöt och kall. Att inte få duscha skulle jag väl klara kriterierna för att bli "äventyrare," men de som är i min närhet skulle nog inte fixa det. Sen att inte äta frukost hemma skulle jag väl klara men inte 100 morgnar, för jag gillar att umgås med min familj. Så det kan tydligen endast kallas "äventyr" om det jobbigt och farligt. Jag har njutit nästan hela tiden, så det stämmer nog bra, att jag inte är någon "äventyrare" men jag har fått en massa trevliga upplevelser och det räcker för mig.


Det är ett halvt äventyr(jobbigt) att var inne idag.

3 kommentarer:

 1. Haha, ja, visst blir man förundrad över folks tankegångar ibland. Utan att veta ens egna förutsättningar eller syfte med äventyret skapar folk ändå "spelregler" för det.

  För ca 3 månader sedan flyttade jag ut till en gammal fäbodvall utan elektricitet och rinnande vatten. En utmaning för mig själv och en chans för reflektion och inre utveckling. De gånger jag skymtats i civilisationen utanför arbetstid har man ibland fått höra kommentarer som exempelvis: "Jaså, du fuskar idag?". Jag undrar vad de menar med att "fuska"? Mig veterligen har jag inte tagit avstånd från exempelvis min familj, som bor centralt. För att träffa dem måste jag befinna mig i civilisationen. Skall jag ha dålig samvete för att jag enligt dem "fuskar"? Nej du, jag skapade äventyret och således spelreglerna. Att de använder sig av ordet "fuskar" avslöjar dock att de själva fabricerar egna föreställningar och försöker projicera dem på mig. Ibland funderar jag på att spritt språngande naken, utan redskap eller dylikt, bli utflugen i vildmarken och avsläppt där för att klara mig på egen hand. Skulle det vara "godkänt"? Nej, skulle jag genomföra något sådant skall det vara på grundval av att jag själv vill det och inte för att bevisa något för någon annan.

  Tycker du genomför en häftig grej och nog tror jag du lär dig en hel del om dig själv och omgivning. Ett äventyr i mina ögon! Kör hårt så skall jag läsa vidare i bloggen.

  Kolla in min blogg om du är intresserad: http://www.fridstaden.se

  All lycka!
  /Christopher

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja visst är det så, man gör det för sin egen skull, sedan får väl folk tycka va de vill. Jag kollade på din blogg och det är ett fantastiskt trevligt projekt du har startat. Jag gillar verkligen din ide och tanken på självhushåll. Jag kommer att läsa mera på din blogg.

   Hoppas att allt går bra för dig och ha det gött i Fristaden!

   Mvh/Peder

   Radera
 2. Äventyr kan stå för farlig våghalsigt djärvt företag. Men kan lika gärna stå för en ovanlig upplevelse. Så det är väl i alla högsta grad ett äventyr du varit ute på! (Så förringa inte din insats).
  MVH Conny

  SvaraRadera