tisdag 17 januari 2012

Det blev visst lite fiske idag

I förmiddags var jag till Tärnaby och fixade lite med utrustningen. Sedan när jag kom hem tog jag och farsan oss en fisketur. Självklart är det alltid de största fiskarna man tappar och det aset jag tappade i dag var inget undantag. Det blev en "stumlina fight" i ca tre minuter sen slog den lös sig vid iskanten. Men den är ju kvar.

Jag är ändå rätt nöjd med dagens fångst.

5 kommentarer:

 1. Det var en fin fångst! Rätt ner i långpannan med grädde på. Mums. Röding o öring är de goaste som finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack! Bra fångst men det grämer mig att jag tappade en riktigt stor en. Jag brukar laga sushi på röding och öring men det är rätt gott med grädde i långpanna med.

   Mvh/ Peder

   Radera
 2. När jag ser dessa bilder så blir jag sjuk, oj vad jag längtar till Mosekälla och de andra underbara ställerna runt Tärna. Tillbringade många vårvintar med att fiska på Västra Rödingträsket, Övre och Nedre Vinterträsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir lätt sjuk när man ser sådant här. Brukar du vara till mosekälla nu för tiden? Rödingträsk och vinterträsken. Jag är lite skraj för nedreträsket för jag gick ner i en vak där 2007 men det gick ju bra.

   Mvh/Peder

   Radera
 3. Ja jag brukar åka till Mosekälla på sommaren. Var där 2010 och vi gick som vanligt till Storbäcken och fiskade lite. Men det var många år sedan jag var upp till Vinterträsken. Har varit till Östra Rödingträsket. Men är sugen på att testa Selet oxå.

  SvaraRadera