söndag 30 september 2012

Två älgar var på besök imorse

Jag väcktes i soffan av Zappa som slickade mig i ansiktet för att göra mig uppmärksam på att det var dags att gå ut. Jag yrade upp i fillingar och tog honom i halsbandet för att leda honom till hundgården. När jag öppnade ytterdörren möts jag av två älgar som stod 15 meter från huset. Det blev ett jävla liv på Zappa och Nikki smitade ut för att jaga dem men hon vände ganska omgående. Älgarna satte iväg direkt, Nikki gick sedan in i sin hundkoja och gnagde ben medan Zappa hoppade upp på kojtaket för att skälla en halvtimme. Det var ett härligt uppvaknade och en rolig start på söndagen.

Sedan har jag och Agnes ägnat oss till att städa bort grejer inför vintern. Nu ska vi ta och koka oss lite varmchoklad .

Ha en bra Söndag allihopa!

Älgarna stod mellan träden och sandlådan när jag öppnade ytterdörren.

 
Den här bilden har inget med älgarna att göra, det är bara fina färger.

 
Den här med.

lördag 22 september 2012

Ladda med färg

Vi var över till Norge och gick en tur upp på fjället idag. Vädret var lite mulet och det var mycket vatten i marken men det var helt okej ändå. Det är så otroligt fint just nu med alla färger så det är bara att ladda innan de försvinner.

onsdag 19 september 2012

Kvällen är räddad

Vi lärare på Kulturakademin har haft personaldag i svampskogen idag. Vi hade fantastiskt tur med vädret för nederbörden de lovade på väderprognosen kom då inte på oss iallafall. God lunch, kaffe, mycket gående och vi hittade en del svamp. Nu skulle det kännas bäst att lägga sig på soffan och vila men jag tänker nog rensa svamparna först. Jag plockar som en "slashas" men det får jag igen nu när det ska rensas. Kvällen är räddad.

Så vill jag välkomna läsarna från Singapore.

söndag 16 september 2012

Vi hittade lite kantareller

Sara, Agnes, jag och hundarna tog en tur ut i skogen. Agnes hittade bra mycket blåbär så hon var väldigt nöjd. Det är verkligen inte mycket kantareller men de finns. De växer inte på de vanliga ställena utan man ska titta där det är långt gräs. Men vi fick då dricka kaffe och njuta av ännu en fin höstdag.

onsdag 12 september 2012

En fantastisk höstdag

I morse tog jag en tur med Zappa ner till sjön för att njuta av de vackra höstfärgerna som börjar ta fart. Då ringde Markus och föreslog att vi skulle ta med oss barnen och ta en tur till Östra rödingträsk. Så då gick jag hem, packade kaffepanna, fika och fiskegrejer. När vi kom fram var det två män där som hade varit ute och fiskat länge men de hade inte känt en fisk. Fiskeinspirationen föll ganska snabbt då, så vi började med att grilla lite korv. Barnen lekte, fiskade och kastade sten i vattnet. Det vakade ganska mycket fisk men de ville inte hugga på något som vi erbjöd dem.

Det har varit en fantastisk höstdag och det är mycket trevligt att de första turerna för vintern är bokade.


söndag 9 september 2012

Det handlar om att få bra upplevelser!


Jag fick en idé om att jag skulle prova på att uppleva naturen på ett närmare sätt, så jag bestämde mig för att sova ute i naturen de hundra första nätterna under 2012. När jag började den första januari var det snöstorm, sedan har jag fått uppleva temperaturer ner mot minus 35 grader och alla sorters väder som fjällvärlden har att erbjuda.

De hundra nätterna gav mig upplevelser som blivit minnen för livet. Under den perioden hade jag med mig mina hundar Nikki och Zappa som hjälpte mig att dra packning, spåra och självklart som sällskap. Min dotter Agnes följde med mig ett tiotal gånger, vid några tillfällen följde vänner och jag fick även sällskap av bloggläsare.

Jag själv tycker att en upplevelse blir bättre om man delar den med någon, så jag bestämde mig för att starta en blogg och skriva om mina upplevelser. Nu tänkte jag ta det steget längre, jag tänker självklart fortsätta att blogga, men första januari 2013 startar jag även mitt eget företag.
Det kommer att ge mig chansen att i större utsträckning ta med mig andra som vill dela mina upplevelser.

Kolla gärna in min nya hemsida, sedan hoppas jag att ni att ni följer med på mina "101 vinternätter i naturen" antingen på din datorskärm, läsplatta eller skidor.

Med vänliga hälsningar/ Peder Karlsson


svart logo